tiistai 2. helmikuuta 2016

Fitbit - täydellinen "turhake"

Aikaisemmin myönnän uhoneeni monesti, että nuo nykyajan vempeleet, aktiivisuusrannekkeet,  ovat niin turhakkeita kuin vain voi olla. Eiköhän jokainen ihan itsekin tiedä, onko sitä tullut liikuttua vai ei ilman minkään kellon antamia faktojakin. Nyt on kuitenkin nöyränä myönnettävä, että olen kääntänyt takkini täysin, enkä ole erossa tuosta "turhakkeestani" enää kuin ne pakolliset lataushetket. 

Innostuin rannekkeesta,  kun hyvä ystäväni oli sellaisen hommannut ja kertoi sen ominaisuuksista. Erityisesti alkoi houkuttaa sykkeen mittaus suoraan ranteesta ja yöunien laatu -ominaisuudet. En niinkään ajatellut rannekkeen lisäävän aktiivisuuttani, liikunhan aktiivisesti ilman rannekettakin. Jouluna kun sain lahjaksi rahaa tyyliin, osta jotakin itsellesi, päätin hankkia oman aktiivisuusvahdin ranteeseen. Se ainakin on itselleni ja mahdollisesti lisäisi hyvinvointiani.

Koukutuin välittömästi! Fitbit on jokaisen kotiäidin unelma, ja toki varmasti muidenkin. Aamuisin harvoin muistaa, kuinka useasti se 'pikkuPetteri' taas vaativasti huusikaan yön aikana maidon perään, enää ei tarvitse muistaa, kun ranneke sen kertoo. On kiva seurata unien laatua, onhan yöunillakin todella suuri vaikutus hyvinvointiin. Kovinkaan paljon en voi itse herätyksiin vaikuttaa, mutta ainakin voin yrittää mennä aiemmin nukkumaan ja seurata eri asioiden vaikutuksia Konstan uniin rannekkeen kautta. Yllätyin myös kuinka paljon askeleita tulee ihan kotipäivänkin aikana, kyllä nuo lapset vaan saa äidinkin liikkeelle, turhan paljoa ei ehdi sohvalla nuokkua. Ja pakko myöntää, askeleiden keräilyynkin jää koukkuun, toisinsanoen ranneke on saattanut lisätä aktiivisuuttani vielä entisestään, kun haluaa päivittäin saavuttaa tavoitteet. Helpommin tulee lähdettyä liikkeelle. On kiva seurata sykkeitä ja aktiivisten minuuttien määriä päivässä. Yllättävän hienosti ranneke tunnistaa mm. lenkkeilyn ja crosstrainerilla treenaamisen. Asiat, joita ranneke ei tunnista, se merkitsee yleisesti vain nimikkeellä 'sport', mm. lumen kolaaminen on 'sportia'. Valitettavasti kuntosalitreeniä ranneke ei oikein tunnista, välillä siitä kertyy hyvinkin aktiivisia minuutteja, toisinaan hyvin huonosti, liikkuuhan sykkeet salilla isolla skaalalla.  Mutta ainakin voi luottaa siihen, että on ollut aktiivinen vähintään niin kauan, kuin ranneke näyttää, parhaimmassa tapauksessa vielä paljon enemmän. Poikkeuksena tässä on yksi rannekkeen miinuspuoli, ranneke saattaa jotkut käden liikkeet, kuten taputus, ottaa askeleina. Muita miinuspuolia ei rannekkeelle ole tullut vastaan.  Toki akku voisi kestää vielä vähän kauemmin (nyt pitää ladata noin 2 kertaa viikossa 2 h ajan) ja laitteeseen saisi olla selkeät suomenkieliset ohjeet, jotta tällainen kielitaidotonkin saisi laitteesta varmasti kaiken irti. Luulen nimittäin, että laite olisi vielä monipuolisempi, jos vain osaisin käyttää. Haluaisin tietää, miten ranneke määrittää tavoitteen kulutetuille kaloreille (vartalon koostumuskin kun paljon vaikuttaa kulutukseen) ja laitteessa on paljon kohtia, joihin en ole edes vielä tutustunut, vaikka laitteen sain jo joulukuussa. On vedenjuontia vahtiva kohta, ruokasuunnittelua, painon hallintaa, ystävät...

Onko teillä aktiivisuusranneketta? Onko se lisännyt aktiivisuuttasi tai muuten lisännyt hyvinvointiasi? Jos sinulta löytyy Fitbit, otan ilolla vastaan vinkkejä sen kaikkien osa-alueiden hyödyntämiseen!

1 kommentti:

  1. Ei löydy ranneketta, mutta kuulostaa kyllä hyvältä. Tuota uni juttua olisi kiva päästä koittamaan. Näkisi vähän kuinka ne yöt sujuu. :)

    VastaaPoista