keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Arkiruokaa

Arkisin yritän syödä itse kevyemmin ja terveellisemmin, mitä ehkä viikonloppuna, jotta edes jonkinnäköinen balanssi säilyisi. Lisäksi tahdon Karkin syövän perusruokanaan mahdollisimman monipuolista ja ravitsevaa ruokaa. Toki meillä herkkujakin syödään, mutta se on toisinaan ihan sallittua jos ruokailut muuten on terveellisellä pohjalla. Itse rakastan kasviksia ihan kaikissa muodoissa, ja tahdon myös Karkin oppivan tykkäämään niistä. Myös riittävästä proteiinin saannista olen tarkka, ja siksi meillä usein arkisin syödäänkin kasvisten ja lihan tai kanan yhdistelmiä. Toki täysjyväviljat kulkevat välillä rinnalla ja viikonloppuna tulee suuhun kyllä tungettua sitä höttöviljaakin runsaan sokerimäärän kera, mutta eikös se niin fyysinen kuin psyykkinen tasapaino ole kuitenkin hyvinvoivan elämän perusta?! 

Jaaritelman jälkeen voisin siirtyä pikkuhiljaa itse ruokaan. Kun Kimmo ei ole kotona, voidaan me Karkin kanssa rauhassa syödä kunnon pupunruokaa, mihin Kimmo ei koskisi pitkällä tikullakaan, mutta mistä me tykätään kovastikin. Lähiaikoina ollaan tehty paljon erilaisia soseita/muuseja kasviksista ja lisätty kylkeen proteiinit; hyvää, ravintoainerikasta ja kohtalaisen edullistakin. Tällä viikolla soseutin bataattia, perunaa, kesäkurpitsaa, porkkanaa ja sipulia. Extrana kokeilin tällä kertaa laittaa joukkoon myös koskenlaskija murua, ja voi että miten herkullinen kasvismuusi me saatiinkaan aikaan possupihvien kylleen. Samalla paistelin vielä pannulla pari pakettia kanan fileesuikaleita halloumjuuston kera viikon toiseen ruokaan, kanasalaattiin, ja näin lähes koko arkiviikon ruoat on valmiina. 




Ei tarvitse kuin kasata annos lautaselle tai eväsrasiaan, ja monipuoliset ateriat koko viikolle on valmiina. Näin jää aikaa enemmän kaikelle muulle, kuin keittiössä kököttämiseen ja kaupassa ravaamiseen, heräteostokset vähenee ja ennenkaikkea herkuttelu vähenee. 
Suosittelen kokeilemaan erilaisia kasvismuuseja lihan/kalan/kanan kylkeen, tuo kivaa vaihtelua niille ainaisille perunoille eri variaatioina, makaroneille ja riisille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti