maanantai 27. heinäkuuta 2015

Päivä Muumimaailmassa

Maanantaina meillä oli ihan superjännä päivä, me nimittäin vietettiin se Muumimaailmassa. Jälleen kerran ihana Kati lähti ilomielin mukaan,vaikka aamu näyttikin siltä, että päivä tullaan viettämään litimärkänä kaatosateessa. Ihanaa, että on ystävä joka lähes poikkeuksetta lähtee mun ideoihin ilolla mukaan. Toisin kuitenkin kävi, ja aamun kurja sää pelasti tavallaan meidänkin päivän, sillä Muumimaailmassa ei ollut ihan niin paljoa porukkaa, kuin olisi voinut olla heinäkuun lopulla parhaimpaan sesonki-aikaan, etenkin, kun Naantalissa juhlitaan unikeonpäivää muutenkin markkinoiden ja esiintyjien voimin. Välillä saattoi jopa aurinko pilkahtaa ja sateenvarjo oli onneksemme lähinnä tiellä. 

Pakattiin reput ja vaunut täyteen eväitä ja muita tarpeellisia juttuja ja suunnattiin Naantaliin. Saatiin kuin saatiinkin auto ilmaiseen parkkiin ja reippailtiin Muumimaailmaan. Vähän jännitti, kummallakohan tuulella neiti tällä kertaa on, onko hän rohkeasti halailemassa muumeja vai pelkääkö kaikkea.  Onnekseni yön 12 tunnin unien voimin tyttö oli rohkealla tuulella ja aivan innoissaan kaikista hahmoista, paitsi haisulista ja noidasta. Iltapäivästä jossakin kohtaa satupolulla oli vaihe, jolloin kaikki pelotti, labyrinttikin, mutta se taisi vain johtua pienestä väsymyksestä ja meni ohi, vaikkei unia maltetukaan nukkua. Teatterissa katsottiin 2 eri esitystä, Muumipeikon talonrakennusta ja jotakin Nipsun musikaalia, jälkimmäinen koukutti selkeästi enemmän, johtui se sitten musiikista tai väsymyksestä. Päivän aikana ostettiin vain kepollinen muumimamman herkullisia pallomunkkeja ja kahvit, muuten mentiinkin lähinnä omilla eväillä. Päivä oli ihan huippu mukava ja antoisa niin lapsille kuin aikuisillekin. Ja kävihän se päivä liikunnastakin,  kertyi askeleita lähemmäs 14 000 päivän aikana. 

Omat vinkkini antoisaan ja kukkarolle sopivaan muumimaailmapäivään ovat:

- älä mene kauniina kesähellepäivänä, silloin siellä on ihan kaikki muutkin ja hahmojen halaileminen on varmasti aivan turha toivo.
- ota taaperolle matkarattaat mukaan. Muumimaailmassa kyllä saa vuokrata viiden euron hintaan kärryjä päiväksi, mutta ne ovat olemattoman pieniä ja pakko lukita aina ne jättäessään johonkin. Omissa vaunuissa kun voi säilyttää alakorissa vaatteita ja ne voi jättää mihin vaan. Kääntyvillä pyörillä varustelluilla matkarattailla on kulkeminen helppoa. Lisäksi matkarattaiden avulla voi jättää auton ilmaisille paikoille Naantalin keskustaan ja kävellä Muumimaailmaan,  ei tarvitse maksaa muumiparkkia ja jonotella muumibussiin. 
- omat eväät. Ruoka on melkoisen hinnakasta ja lisäksi kaikki paikat ovat täynnä porukkaa. Hyvin selvittiin päivästä omilla eväillä.
- lataa kännykkäsovellus puhelimeesi niin olet paremmin kartalla muumimaailma asioista onlinena.
- jos unohdit vaipat, ei hätää, hoitohuoneista löytyy muumivaippoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti