tiistai 24. helmikuuta 2015

Nopea arkiruokavinkki

Lasagnen ystävät, käsi pystyyn nyt! Aika harva varmaan jätti nostamatta, onhan se vaan ah, niin herkullista, mutta kohtalaisen työlästä valmistaa. Tässä olisi vinkki astetta nopeampaan lasagneen, nimittäin tortilloista tehtyyn lasagneen. Tämänkin voi toteuttaa monella tapaa, mutta tällaista versiota meillä syötiin viime viikolla, ja kaikille maistui!

Nopea tortillalasagne:

Ruskista pannulla jauhelihaa (meillä 10% nauta-sika-jauheliha ja 800 g, jotta proteiinia löytyy varmasti riittävästi, terveellisemmän voisi saada käyttämällä vain naudan jauhelihaa tai esimerkiksi tonnikalaa). Lisää joukkoon pilkottu sipuli, paprika, persikka ja mausteita. Me tykätään, kun joukossa on jotakin raikasta, kuren ananasta, persikkaa, paprikaa, tomaattia, jotkut tykkää herkkusienistä jne. Tähän me lisättiin vielä yksi iso maustettu tomaattimurska ja 10 % ruokakerma sekä vettä. Kevyemmän saat jos teet esimerkiksi itse ison määrän tonaattimurskaa ilman sokeria ja jätät kermat kokonaan pois. Me lisättiin vielä vähän juustoraastetta myös kastikkeeseen, mutta senkin voi hyvin jättää pois. Pinnalle sitä ehkä kannattaa kuitenkin laittaa, jottei pinnasta tulisi kivikova. Onneksi juustoraasteistakin löytyy myös kevyempiä versioita. Nyt ladot vuokaan kastiketta ja tortilla-lättyjä vuorotellen. Tortilloistakin löytyy täysjyväversioita. Itse halkaisen tortilla-lätyt kahtia, jotta ne saa järkevämmin aseteltua suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Viimeiseksi tortilla-lättyjä ja pinnalle juustoraastetta. Uuniin 225 asteeseen 15 minuutiksi ja valmista tuli. Nopeaa, helppoa ja vaivatonta. Ei tarvitse erikseen tehdä juustokastikkeita ja odottaa tuntia tortillalevyjen pehmenemistä uunissa. 

Sen verran hyvää tämä on, että meidän vajaa 2-vuotiaskin syö kaksin käsin kun tarpeeksi pieneksi vain pilkkoo ja kuvien puuttuminen voi myös ehkäpä kertoa jotakin ruoan maistuvuudesta! Kokeile! 

4 kommenttia:

  1. Tortillalasagnee on täytynyt kokeilla monta monituista kertaa! En vain koskaan muista sitä kaupassa. Saisi niin nopean ja ennenkaikkea herkullisen ruoan arkeenkin. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, nopeaa, helppoa ja riittoisaa :) jos vaikka laitat muistutuksen kännykkään, muistuiskos se ehkä sitten mieleen kaupassa?

      Poista
    2. Joo nyt on ainekset ja menee vähän eri täytteillä kokeiluun! :p

      Poista
    3. Kivaa! Kerrohan onnistuiko ja millä täytteillä teit, vaihtelu virkistää :P

      Poista