torstai 26. helmikuuta 2015

Jaloille kyytiä

Kuten viikkokatsauksessa kerroin, oltiin sunnuntaina Lauran kanssa pitkästä aikaa treenaamassa yhdessä ja vielä kameran kanssa. Sopivasti molemmilla oli jalkapäivä, joten saatiin yhdistettyä kummallekin mieluisia liikkeitä ja aikaan melko kattava jalkatreeni. Pidemmittä puheitta, mitä me sitten tehtiin?!

Lämmmiteltiin kumpikin kuntopyörällä, minä noin 10 minuuttia. 

Ensimmäiseksi tehtiin jalkaprässissä yhden jalan kyykkyjä "kylkiasennossa", jotta pakarat saa mahdollisimman paljon kyytiä. Tehtiin 4 x 8-10 toiston sarjaa kummalleki jalalle. 



Seuraavaksi siirryttiin kyykkäämään smithiin. Tein 4 x 8 toiston sarjaa. 



Kolmantena liikkeenä tehtiin jalan ohentaja-laitteella etureisiä. Tein 3 x 10 toiston sarjan. 



Neljäntenä liikkeenä kokeiltiin kyykkyä alataljalla. Täysin uusi liike minulle, mutta tehokas, sillä syvään kyykätessä haastaa niin lihasvoimaa kuin tasapainoakin. Tehtiin 3 x 10 toiston sarjat.


Itse tein väleihin myös prässissä normaalia kyykkyä 5 x 8 toiston sarjoja. 


Viimeiseksi jalkaliikkeeksi tehtiin askelkyykkyä smithissä molemmille jaloille 3 x 8 toiston sarjoja. 


Viimeiseksi (sekä myös joihinkin väleihin) tehtiin vatsoja. Mun ehdoton suosikkiliike vatsalihaksille on voimapyörällä rullailu. Niin tehokasta, etenkin syville vatsoille! Lisäksi teen tyypillisesti toes to bareja, eli roikun leuanvetotangossa ja vien varpaita tankoon ja alas suorin jaloin. Myös tämä on tehokas liike, joka haastaa samalla myös puristusvoimaa. 


Tähän treeniin meillä meni aikaa vajaa 1,5 h ja oli sen verran tehokas, että oli pakarat juntturassa vielä monta päivää treenin jälkeenkin. Ilmeet eivät kuvissa ole mitä parhaimmat, mutta ketäpä treenatessa hymyilisi kauniisti. Tai jos hymyilet, on painoa silloin ihan liian vähän. 
Antakaa niille jaloille kunnon kyytiä! 

-Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti