keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Erilainen juhannus

Voin ihan suoraan myöntää, että vielä muutama vuosi takaperin, koostuivat juhannukseni poikkeuksetta kolmen päivän juhlinnasta kaveriporukalla mökkeillen. Olihan se kieltämättä ihanaa rentoutua kolmen päivän ajan tekemättä muuta, kuin syöden grilliruokia,  juoden alkoholia ja saunoen/uiden/paljuillen  hyvässä seurassa vailla arjen murheita ja herätyskelloa. Ja uskomatonta kyllä, viikon päästä tällaisesta putkesta jo juostiin puolikas marathon Turussa ilman minkäänlaisia ongelmia. Nuorena jaksoi.

Nyt juhannus meni hieman erilaisella kaavalla. Ei missään nimessä huonommalla, mutta erilaisella. Nykyään mulle on kaikkein tärkeintä, että Karkilla  on kivaa ja että hän saa viettää aikaa rakkaidensa kanssa mahdollisimman paljon. Niinpä tänävuonna meidän juhannus koostui yhdessäolosta, laivailusta, ystävistä, perheestä, mökkeilystä ja tottakai hyvästä ruoasta.

Torstai-ilta meni rentoillen yhdessä perheenä ja tehden se pakollinen  ostosreissu. Yllättävän mutkattomasti selvittiin kauppareissusta aatonaatto iltaan nähden.

Perjantaina lähdettiin piknik - risteilylle kolmestaan. Mikäs onkaan helpompi tapa viettää kiireetöntä aikaa vain perheenä, herkutella ja saada se taaperokin vielä kiljumaan riemusta. Reissu oli todella onnistunut, vaikka buffetissa tulikin vedettyä järkyttävät ruokaöverit, oli muuten vointi kaikinpuolin hyvä. Karkki viihtyi erinomaisesti ja oli huippua, että kesäaikaan on laivoissa (ainakin Turusta lähtevillä Siljoilla) iso extra-leikkialue lapsille ja vielä enemmän ohjelmanumeroita kuin ennen. Mikä onkaan mieltä lämmittävämpi näky kuin oman lapsen vilpitön riemu, kun kerrankin saa viettää isänsä kanssa kiireetöntä aikaa kivassa paikassa leikkien.

Lauantaina mentiin pitkien unien jälkeen virkeänä Karkin kanssa salille. Kuvittelin, että saadaan juhannuspäivänä olla ihan kaksistaan,  mutta vielä mitä, monen monta innokasta saliseppoa ja punttipirkkoa siellä treenaili hulluna. Kohtalaisen hyvin sain kuitenkin treenin tehtyä, kiitos ipadin, netflixin ja viinirypäleiden. Vein Karkin mökille Papille hoitoon ja hain Kimmon kotoa lattianuusimishommista. Kyllä, meillä se pesänrakennusvietti onkin iskenyt isiin eikä odottavaan äitiin, jo toinen lattian uusinta muutaman viikon sisään. Ja tietäisittepä mistä muista uudistuksista se isimies haaveileekaan. Missäköhän se mun vietti luuraa, itse taas haaveilen yllätysyllätys lomamatkoista. Mutta, takaisin aiheeseen, hurauteltiin perinteisesti Uudenkaupungin saaristoon kaverin mökille. Tällä kertaa ei jääty yöksi, vaan käytiin päivävisiitillä grillailemassa ja vaihtamassa kuulumisia. Sillä koska Karkki jäi mummolaan yöksi (hän siirtyi illan aikana hoitopaikasta toiseen), tuli vielä myöhään illalla kavereita meille istumaan iltaa. Mukava päivä ystäviä nähden.

Sunnuntai meni oikeastaan aika pitkälti rentoillen. Saunottiin Karkin kanssa keskellä päivää, leikkipuistoiltiin ja käytiin Papilla syömässä herkkuruokaa.

Loppuun taas kuvia juhannuksen ajalta. Edelleenkään en osaa niitä kännykällä tänne väleihin sijoittaa, mutta, tj 2, ja sitten toivon postailevani enemmän tietokoneella!

1 kommentti:

  1. Nam, mitä ruokia! :D Mäkin voisin lähteä laivalle, ihan vain buffetin vuoksi :p Ja mukavaa, että teillä oli hauskaa koko perheen voimin. Tuommoset laivailut koko porukalla on varmasti tärkeitä ja ihania:)

    VastaaPoista