torstai 4. joulukuuta 2014

Vapaa-ajan merkitys lapsiperheessä

Vaikka varmasti kaikki sen tietävät, että Karkki on mun maailmani tärkein asia, tarvitsen silti joskus myös hetkiä ilman häntä. Nämä hetket voivat olla joko vain ja ainoastaan ns. oman navan tuijottelua tai esimerkiksi hetkiä Kimmon kanssa kaksin. Ne ovat tärkeitä ja niiden avulla jaksaa olla täysillä läsnä Karkin kanssa remutessa ympäriinsä. 

Ei varmaankaan ole jäänyt kenellekään epäselväksi, mitä mieluiten teen, kun omaa napaani tuijottelen?! Lähes aina tahdon käyttää omat pienet hetkeni vain ja ainoastaan itseeni ja oman hyvinvointini  kohentamiseen. Yritän olla tuhlaamatta ajatustakaan muuhun ja keskittyä vain omaan tekemiseeni ja hyvinvointiini. Useimmiten toteutan tämän liikunnan avulla. Liikunta on mulle henkireikä, nautinto ja rentouttaja, se vie ajatukset mennessään ja tuo mukanaan hyvää energiaa ja positiivista asennetta. Joskus tottakai hemmottelen itseäni myös muilla tavoin, kuten kampaamokäynneillä tai esimerkiksi ystävien kanssa hengailulla ilman Karkkia. 


Moni voi ajatella, että äidin on omistauduttava lapselleen 24/7 ja että oma-aika -termi ei kuulu hyvän äidin sanastoon. Väitän kuitenkin, että äiti, joka hetken panostaa myös itseensä, jaksaa olla parempi äiti kotona lapsensa seurassa ja antaa tälle kaiken huomionsa. 

Tarvitsemme Kimmon kanssa myös kahdenkeskistä aikaa, kukapa pariskunta ei tarvitsisi. Jos kaikki aika menee arjen pyörittämiseen ja parisuhde jää takaa-alalle, saattaa se aiheuttaa vieraantumista ja kitkaa pariskunnan välille. Kahdenkeskisten asioiden ei tarvitse olla mitään maata mullistavaa. Jo pieni yhteinen saunahetki voi tehdä ihmeitä, kun saa jutella kaksin kaikessa rauhassa. Yleensä, jos saamme kahdenkeskeistä aikaa, käytämme sen herkutteluun ja nukkumiseen. Saatamme herkutella ravintolassa tai kotona, alkoholilla tai ilman. Saatamme käydä leffassa tai tehdä ostosreissun ilman kiirettä. Oleellisinta ei ole se, mitä tehdään vaan pikemminkin se kokonaisvaltainen läsnäolo toiselle. Ajan kanssa tiedustelu, mitä toiselle oikeasti kuuluu. 

Pienillä asioilla voi olla iso merkitys arjessa ja haluankin kiittää isosti kaikkia, jotka mahdollistavat sekä mun omat hetkeni kuntosalilla kuin mun ja Kimmon treffitkin. 

Suurimman osan ajasta, jolloin en ole töissä, tahdon ehdottomasti viettää rakkaan tyttäreni kanssa.


Mikä merkitys teille muille äideille on omalla ajalla? Miten käytätte sen? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti