Pidemmittä puheitta ajattelin kertoa, millä tavalla syön arkisin. Arkiaamut aloitan kaurapuurolla. Sekaan raejuustoa ja sokeritonta mehukeittoa. Lasillinen sokeritonta mehua ja fitnesstukun monivitamiini.
Töissä ensimmäisellä kahvitauolla juon kahvia ja syön lähes poikkeuksetta aina maitorahkan sokerittomalla mehukeitolla ja pienellä määrällä tummaa soijarouhetta.
Lounaaksi syön kotiruokaa. Superdieetin myötä olen yrittänyt nyt syödä puhdasta ruokaa ilman turhia kastikkeita. Tällä viikolla esimerkiksi niitä tekemiäni bataattitikkuja ja kanawokkia, jossa on maustamatonta kanasuikaletta ja iso kasa pakastinvihanneksia. Maut tulevat hyvin esiin ilman tomaattimurskaa tai kermaa tms.
Toisella kahvitauolla joko juon vain kahvit tai syön myös hedelmän, tilanteen mukaan.
Iltaan kuuluu usein jokin liikunta johonkin väliin, joten ateriarytmi menee vähän sen mukaan. Mutta yleensä syön kotona päivälliseksi ison salaatin. Ja iltapalaksi pyrin jälleen syömään jotakin proteiinipitoista, kuten maitorahkaa tai munakasta.
Viikonloppuisin en syö yleensä yhtä montaa kertaa, annokset on isompia ja suoraan sanottuna epäterveellisempiä. Mutta onneksi yleensä ainakin viisi päivää viikosta menee kohtuullisen oppikirjamaisesti. En ole nipo ja syön kyläillessä herkkuja, myös arkisin. Kohtuudella kaikkea, pääasia, että voi hyvin, eikös?
Millaisia ruokailutottumuksia sieltä löytyy? Onko teillä juurtuneita tapoja?
Mulla tuppaa myös viikonloppuisin menemään ruokarytmit ihan sekaisin, viikolla syön aika hyvin samoihin aikoihin päivästä. En tiedä edes miksi onnistun viikonloppuna syömään niin eri tavalla, kun ei viikollakaan ole töitä tai muuta mikä tavallaan "käskisi" syömään tiettyinä aikoina. :D Itse tehtyä ruokaa kyllä syön lähes aina, en ole oikein koskaan mistään eineksistä tykännyt.
VastaaPoistaTuo sun 85%-15% kuulostaa hyvältä jakaumalta ruuan ja herkkujen suhteen. :) Pitää varmaan asettaa joku tuollainen raja itsellenikin, niin pysyy paremmin kontrolli. :D