keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Onko huoliteltu ulkonäkö itsekeskeistä?

Mitä mieltä olette, jos vastaan tulee ihminen treenatulla vartalolla, kauniilla vaatteilla ja muutenkin huolitellulla ulkonäöllä, pidetäänkö häntä automaattisesti "pissiksenä", itserakkaana oman navan tuijottelijana? Onko ulkonäöstään huolehtiminen sama asia kuin itserakkaus?

Mun mielestä ei. Minun mielestä itsestään huolehtimista ei tarvitse millään lailla perustella tai puolustella, on jokaisen oma makuasia, minkälaisena tuolla kadulla tahtoo tallustaa. Ei kaikilla tietenkään ole varaa kulkea vain merkkivaatteissa tai aikaa kiharrella tukkaansa joka aamu viimeisen päälle, mutta jos on, ei se ole keltään muulta pois. Itse en kovinkaan paljoa jaksa panostaa ulkonäkööni aamuisin ja lähdenkin töihin usein hyvin pienellä ehostuksella, vähän meikkiä, tukka sinne päin ja jotkut vaatteet päällä niin se riittää mulle. Eipä tämän valkotakin alta muutenkaan ne vaatteet paljoa paista. Mutta ihastelen kyllä ihmisiä, jotka jaksavat panostaa joka aamu ulkoiseen habitukseensa. Itse panostan mielummin liikunnan ja ruokavalion kautta. Vievät nekin oman aikansa ja panostuksensa, mutta kun keho voi hyvin, pitäisi sen näkyä myös jollakin tavalla ulospäin. Toivottavasti! 

Mun mielestä sen sijaan jatkuvasti itsensä korostaminen ja istestään jatkuvalla syötöllä jauhaminen, se jos mikä, on itsekeskeistä. Kun ihminen puhuu vain itsestään ja elämästään, eikä jaksa kuunnella muiden mielipiteitä ja kertomuksia, pyörii mun mielestä silloin ajatukset tällaisella henkilöllä liian itsekeskeisesti. Musta on hyvä laajentaa sitä oman navan tuijottelua vähän laajemmalle alueelle koittamalla ymmärtää myös muiden tapoja, tietoa ja mielipiteitä. 

Näkökanta tuli vain mieleen, kun niin paljon ihmistä tulkitaan vain ja ainoastaan ulkoisen olemuksen mukaan. Myös sisäinen luonne on ratkaiseva kokonaisuuden kannalta. Helposti itsekin sorrun arvostelemaan ja kun tarkemmin miettii, on se mielikuva luotu vain ulkoisen habituksen perusteella. Koitetaan siis kaikki tutustua ensin myös siihen mahdolliseen sisäiseen kauneuteen, ennen kuin tuomitaan milloin miksikin vain ja ainoastaan ulkoisen olemuksen perusteella. Suvaitsevampaa päivää kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti