torstai 8. tammikuuta 2015

Piknik-risteilyllä

Viime viikon perjantaina vietettiin vapaapäivää pienen perheemme voimin päivän mittaisella risteilyllä maarianhaminaan ja takaisin. Ja onneksi tällainen oltiin varattu, päivä kun oli niin sateinen ja tuulinen, että olisi ollut hankalaa keksiä kivaa ajanvietettä kotona. 

Heti M/S Galaxyyn sisään päästyämme menimme laivan aamiaiselle. Mahat (ainaki äidin) kurnikin jo siihen malliin, että oli hoppu rynnätä herkkupöytien ääreen vesi kielellä! Mikään ei ole parempaa, kuin herkkuja notkuvat aamiaispöydät, joita saa tuhota ilman kiirettä, rennosti maistellen ja heräillen päivään. Munia, leipiä, jugurtteja, hedelmiä, kahvia, mehua.. Niistä koostui mun herkullinen aamiainen. Tyttökin söi paljon puuroa keskittyneenä kännykästä näytettäviin teletappeihin. Huomattiin, ettei oltu ainoat vanhemmat, jotka helpottivat omaa aamiaistaan kännyköiden avulla; yksi jos
toinenkin lapsi istui kauniisti paikallaan syömässä kun sai samalla katsella lempiohjelmiaan. 


Alkuun Karkki oli melko ujo ja halusi mennä joka paikkaan vain jommankumman vanhemman kädessä roikkuen. Irti ei voinut päästää. Kivointa olikin vaeltaa ympäri laivaa toista vanhempaa kädestä vetäen. Tähän vaikutti varmasti keskenjääneet yöunet ja uusi tilanne. Liiankin usein kaikui käytävillä kovaäänisesti "eieiei.." tai "apua,apua..". Lasten leikkipaikkakin oli alkuun aivan liian pelottava paikka mennä yksin. Pikkuhiljaa tyttö kuitenkin rohkaistui. Käytiin kasvomaalauksessakin!





Ennen laivanvaihtoa oli vielä muumien vetämä leikkituokio. Muumit oli iso hitti! Tanssittiin ja mentiin perässä sen minkä pystyttiin. 



Leikkituokiossa ja ylipäätään laivalla oli ollut niin mukavaa, että väsy iski väkisin ja tyttö nukahti isänsä syliin, harvinaista! Saatiinkin vaihtaa laivaa siis kaikessa rauhassa tytön nukkuessa matkarattaissa. Baltic Prinsessissä meillä oli heti klo 14 pöytävaraus Grill House -Ala Carte ravintolaan. Ei menty buffettiin, koska ajateltiin sen tungoksen olevan turhan hankalaa pienen taaperon kanssa. Ja hyvä ettei menty, Grill House laittoi jälleen parastaan. Toivoimme, että tyttö olisi nukkunut edes osan aikaa ruokailusta, jotta olisimme saaneet syödä kaikessa rauhassa, mutta silmät aukesivat heti, kun Prinsessiin astuttiin. Noh, jälleen tyttö teletappien ja rusinoiden maailmaan ja äiti & isi saa syödä aivan rauhassa. Otin jo aiemmin taivaalliseksi todetun alkuruokapöytä ja jälkiruokapöytä  pääruokana 23,50 € setin, eikä se taaskaan pettänyt odotuksiani. Toinen toistaan upeampia herkkuja notkuvia pöytiä. Erilaisia herkullisia paremman luokan tapaksia (kuten lammasta, ylikypsää lihaa, kanavartaita....), 5 erilaista herkullista salaattia kera maistuvien lisukkeiden ja jälkiruokapöytä tuoreineen hedelmineen ja suklaasuihkuineen, kakkuineen, juustoineen. Olin herkkutaivaassa!! Valehtelematta söin alkuruokapöydästä kaksi kukkurallaan olevaa lautasellista salaatteja ja tapaksia ja santsasin jälkiruokapöytää KOLME kertaa, hupsista! Mansikat suklaakuorrutteella vain on jotain niin täydellistä. 





Kun maha oli vedetty ääriään myöten täyteen, oli aika lähteä liikkeelle. Käytiin leikkimässä tytön kanssa leikkihuoneessa ja kävelemässä ympäriämpäri laivaa. Lastenbingossakin käytiin, mutta harmiksemme meidä lappuun ei tullut rasteja lähes lainkaan. Vietettiin aikaa myös tanssiravintolassa, jossa sitten olikin iloksemme todella kiva Suomipopin parhaat -esitys, jossa imitoitiin eri julkisuuden henkilöitä.  





Pian tämän jälkeen olikin jo aika lähteä kotiin. Loppuristeilyn parasta viihdettä oli Kakin mielestä juosta laivan käytäviä pitkin äitiä ja isiä karkuun ja laivasta lähteminen harmitti todenteolla. Illalla tyttö sammui kuin saunalyhty sänkyynsä ja nukkui ennätykselliset 12 h putkeen. Taisi olla väsyttävä ja antoisa risteily niin pikkuristeilijällä, kuin meillä vähän isommillakin! Näitä pitäisi ehdottomasti tehdä useammin, ihanaa perheen yhdessäoloaikaa. 


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kyllä tosi kivalle päivälle. Karkki nauttinu kovasti, ihan ylisöpönä kasvomaalauksen jäljiltä! :)

    VastaaPoista