keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Kolmen sukupolven isiä juhlimassa

Sunnuntaina viettelin isinpäivää kolmessa eri sukupolvessa. Kolmas kerta toden sanoi niin isien lukumäärässä kuin herkuttelupäivissäkin. Tuli taas syötyä viikonloppuna koko armeijan edestä, mutta kaikki juhlimani isit olivat juhlansa varmasti ansainneet. 

Karkin kanssa valmistauduttiin isin juhlintaan ajoissa ja maalattiin sormiväreillä jo viikkoa aiemmin kortteja Kimmon ollessa reissussa. Sotkuista puuhaa se oli, mutta olihan meillä hauskaakin. Neljään pahviin maalattiin yksi jalka ja kaksi kättä; jalka hirven kasvoiksi ja kädet sarviksi. Mun tehtävänä oli sitten hoitaa pahveihin tekstit jokaiselle isänpäiväsankarille. 



Tällä kertaa päätettiin viedä tiemme isien sydämmeen vatsan kautta, joten ei hommattu Karkin kanssa lainkaan materialistisia lahjoja, vaan päätettiin tarjota makuelämyksiä. Karkki ja Kimmo hankki ukille kirjan ja papi Karkin isopappalle glögiä. 

Minnan ja Laurin kanssa päätettiin viedä papi ravintolaan syömään ja viettämään yhteistä aikaa. Annoinkin papin kortin jo perjantaina, jottei hän varaudu tarjoamaan meille ruokaa. 

Kimmolle tosiaan leivottiin Isi-pipari lauantai-iltana tyttöjen iltamassa ja sunnuntaina aamulla nousin ajoissa hoitamaan ensin Karkin aamutoimet ja sitten leipomaan sämpylöitä. Lisäksi paistoin kananmunia ja pekonia, keitin kahvit ja laitoin pöydän koreaksi isänpäivän aamiaisbrunssia varten. 









Karkki oli taiteillut isille myös hoidossa hienon taulun ja kortin, olen vähän kateellinen Kimmon hienolle yöpöydälle, jota tuo taideteos koristaa. Nautittiin aamiaisesta kaikessa rauhassa ja isi & tytär viettivät laatuaikaa yhdessä. 

Iltapäivällä lähdin papin luokse ja Karkki & Kimmo ukin luokse. Me pelattiin papin luona kierros hellapoliisi-lautapeliä ja juotiin glögit. Sitten ravintola Hiileen Turun keskustaan. Minna, Lauri ja minä tilattiin kaikki samanlaiset hampurilaiset, papi tilasi isänpäiväspesiaalin, T-luu-pihvin. Herkullisia ruokia ja kivaa aikaa yhdessä. 




Tästä jatkettiin matkaa mahat täynnä vielä isopappan luokse isänpäiväkahville. Taas pöytä notkui herkkuja, muttei enää kovin paljoa mahaan saanut ahdettua tavaraa. 

Illalla viimeiseksi saunottiin kotona Karkin ja Kimmon kanssa. Pitkän, mutta mukavan juhlapäivän jälkeen oli ihana päästä unten maille. 

Onnea on ihanat isit! 

1 kommentti: