torstai 11. syyskuuta 2014

Ihana, Kamala viikonloppu

Taas mennään jo tiistai-aamussa, mutta palataan vielä hetkeksi tapahtumarikkaaseen viikonloppuun. Perjantaina töiden jälkeen vietin aikaa Karkin kanssa, kun Kimmo lähti viettämään viikonloppua mökkeillen kavereidensa kanssa. Me syötiin, katsottiin doraa (äiti sähläsi samaan aikaan bloggerin kanssa) leikittiin ja luettiin. Ennen kahdeksaa siskoni saapui meille Karkin yöunen vahdiksi, kun lähdin tapaamaan vauvajumpan äitejä. Täällä järjestettiin kerran viikossa vauvajumppaa ja tutustuttiin äitien kanssa sen verran hyvin, että alettiin näkemään myös jumpan ulkopuolella. Tällä kertaa vietettiin aikaa yhden äidin upeassa talossa ilman lapsia. Meitä pääsi tällä kertaa mukaan neljä äitiä viettämään iltaa yhdessä syöden herkkuja ja pelaten jälkipyykki-lautapeliä. Hauskaa oli ja maha turvotti herkkujen jäljiltä. Kotonakin olin vasta lähempänä puoltayötä ja löysinkin siskon nukahtaneena netflixin leffa telkkarissa pyörien. Reippaasti lähti kuitenkin kotiinsa ajelemaan ja mun oli pakko ihan vaan vielä vähän änkeä niitä irtokarkkeja napaan. Torstaina ostamastani reilun KILON säkistä meni varmaan jo kolmannes omaan napaan perjantain aikana + kaikki muut herkut äititapaamisessa, huhhuh.
 
Lauantaina noustiin jo hyvin aikaisin (ihan liian aikaisin äidin mielestä) syömään rauhassa aamiaista ja katselemaan doraa (äiti greyn anatomiaa hetken). Ääneni oli jo perjantaina jokseenkin möreä ja hiipui täysin lauantain aikana, lähes kuiskasin jo illalla, ei hyvä. En edes uskaltanut lähteä juoksemaan Karkin kanssa aamulla, vaikka kovasti olin niin suunnitellut tekeväni. Noh, sainpahan kerrankin aikaiseksi pestyä kaikki osat meidän sängystämme; peitot, tyynyt, lakanat ja jopa petauspatjan. Heidi tuli meille kympin jälkeen tyttärensä kanssa. Siinä hetki juoruiltiin, katseltiin Karkin pienet vaatteet läpi ja pikkuhiljaa lähdettiin ajelemaan pizzabuffaan. Länsikeskuksen s-ketjun pizzabuffassa on loistava ja viihdyttävä alue lapsille, joten tykätään mennä sinne syömään ja viettämään aikaa, kun ei tarvi koko ajan olla viihdyttämässä Karkkia. Heidin tyttö on vielä vähän pieni leikkimään, mutta viihtyy onneksi hyvin myös vaunuissa. Taidettiin me istua siellä 2,5 h verran herkkuja jälleen kerran napaan tunkien. Mutta maha tuli täyteen ja oli kivaa! Viskibassoääneni oli ehkä hieman nolo; muut vanhemmat katselivat kummaksuen jos kävin pihisemässä jotakin Karkille. Ehkä olisi pitänyt todeta että kyllä, olen eilen polttanu kaksi askia tupakkaa ja juonut viskipullollisen. Hetki ehdittiin tämän jälkeen vielä kiertää länsikeskuksessa; käytiin kirpputorilla ja citymarketissa. Kirpparilta mukaan matkaan tarttui jumppatossut Karkille ja citymarketista hullunhalpa vaippatarjous. Sitten kotiin kiiruusti odottelemaan seuraavia vieraita. Pitkäaikainen lapsuudenystäväni Hyvinkäältä tuli meille yökyläilemään miehensä ja kaksospoikiensa kanssa. Oltiin viimeksi nähty kesäkuun alussa, joten jo olikin aika päästä antamaan 1-vuotis syntymäpäivälahja kummipojalle ja tämän kaksosveljelle. Juttua riitti ja keiteltiin kahvit kera mustikkapiirakan ja vaniljajätskin. Karkilla ei ollut kovin hyvin asiat sinä iltana, mutta kun kaikki lapset ainakin toistaiseksi nukkuivat, herkuteltiin vielä kanasalaatilla ja patongilla. Valvottiin taas lähemmäs puoltayötä ja koko yö meni todella levottomasti. Lapset itkivät vuorotellen ja kaiken kukkuraksi mun vointi huononi, yöllä yskitti vähän väliä todella paljon.
 
Karkki pizzabuffassa.

Aamulla fiilis oli jo jokseenkin kamala, ääntä ei tullut ja väsymys painoi silmiä. Silti reippaasti noustiin ylös syömään aamiaista ja tekemään aamutoimia. Ehdittiin hetki ulkoilla lasten kanssa meidän pihassakin. Sitten vieraiden tarvitsikin lähteä, koska munkin piti lähteä vähä kurjempaan tilaisuuteen, nimittäin sedän hautajaisiin. Vein Karkin matkalla mummonsa luokse hoitoon ja mentiin muun kantaperheen kanssa hautajaisiin. Tilaisuus oli todella liikuttava, olihan vainaja ihan liian nuori vielä kuolemaan. En ole ollut sedän kanssa kovinkaan paljon tekemisisssä, mutta silti tilaisuus liikutti, etenkin nähdessä niitä ihmisiä, joille setä oli todella rakas. Lisäksi oloni huononi koko ajan, silmiin särki ja väsytti, ja kurkusta ei tulllut pihaustakaan. Olin pitkän ja surullisen päivän jälkeen ihan poikki ja loppu sunnuntai menikin lepäillen ja jälleen kerran herkkuja popsien.
Hetkeksi kun käänsin selkäni, oli autossa jo uusi kuski.

Toivottavasti olo paranee äkkiä ja ensi viikko alkaisi vähän iloisemmissa tunnelmissa. Hyvää alkavaa viikkoa kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti