tiistai 30. syyskuuta 2014

Ystäviä, sukulaisia, uintia ja herkkuja

Ihana viikonloppu taas takana päin. Vaikka se oli todella kiireinen, nautin siitä paljon. Perjantaina töiden jälkeen hain Karkin hoidosta ja mentiin kotiin pikaisesti syömään ja pakkaamaan kimpsut kasaan. Ja eikun nokka kohti Forssaa. Ipad on paras kaverini pitkillä ajomatkoilla Karkin kanssa kaksin; laitan vain kännykästä yhteyspisteen padille ja netflixistä lastenelokuvan pyörimään. Näin pysyy Karkkikin tyytyväisenä takapenkillä. Kati jälleen kerran hemmotteli mua perillä ihanilla herkuilla. Syötiin kana-juusto- nachoja ja jälkkäriksi irtokarkkeja samalla, kun yritettiin katsoa salattuja elämiä ja vain elämää. Lapset toisinaan pitivät huolen siitä, ettei me ihan liikaa liikututtaisi vain elämän kappaleista pitämällä sellaista mekkalaa, ettei edes kuultu kaikkia kappaleita. Etenkin Karkki, joka taisteli unta vastaan viimeiseen asti.


Karkki ja Tenho on kyllä ylisöpöjä keskenään. Halailevat, suukottelevat ja naureskelevat yhdessä. Heidän voi antaa rauhassa touhuta keskenään omia leikkejään ja juoruta itse aikuistenjuttuja kahvipöydässä, eikä tarvi pelätä ainakaan kovin suurta tappelua syntyväksi sillä välin. Ehkä vain 3 viikon ikäero asettaa heidät niin samalle viivalle taitojen suhteen, että kummankaan ei tarvitse pomottaa toista. Aivan ihanat ystävykset <3


Lauantaina heräiltiin jo kukonlaulun aikaan Karkin kanssa. Tuntuu, ettei tyttö nuku millään kuutta pidempään, vaikka kuinka rilluteltaisiin illalla myöhään. Karkki on tainnut periä "unenlahjansa" isältään, eli unta ei tarvita kovinkaan paljoa yötä kohti, kun taas minä voisin nukkua molempien yöunien verran putkeen. Onneksi hyvä aamiainen runsaan kahvin kera piristi kummasti! Leipien jälkeen oli tarjolla vielä Katin loihtimaa suussasulavaa amerikkalaista juustokakkua. Kymmenen aikoihin aamulla lähdettiin uimaan Forssan Vesihelmeen. Katin perheellä oli ensin puolen tunnin mittainen sisarusuinti lasten kanssa, jonka aikana me Karkin kanssa saunottiin ja vietettiin aikaa lasten altaassa. Sisarusuinnin jälkeen Kati ja Tenho liittyi meidän seuraan. Karkki nautti uinnista hurjasti ja halusi jopa monta kertaa liukumäkeen, josta pudottiin hetkeksi kumpikin veden alle. Karkki halusi istua altaan reunalla ja pudottautua veteen niin, että otan sitten vasta hänestä kiinni. Rohkea tyttö, selkeästi vuoden vauvauintiharrastuksesta on jotakin iloa ollut. Ainut, mikä pelotti, oli ison altaan tunnin välein tulevat aallot. Jouduttiin tunnin pulikoinnin jälkeen lopettelemaan uintia, kun alkoi lapset niin kovasti väsymään. Meille aikuisillekin iski kova nälkä, joten napattiin kebabit matkaan mukaan ja mentiin vielä Katille syömään. Juotiin kahvit päälle kera juustokakun ja sitten lähdettiinkin ajelemaan kohti kotia. Takapenkillä oli koko matkan ajan hyvin hiljaista, taisi huonot yöunet ja uinti tehdä tehtävänsä.

Kotona valmistauduin illan rientoihin samalla kuunnellen perjantain vain elämää -jakson biisit uudelleen. Pian sisko nappasikin mut kyytiin ja mentiin Minnan kaverin tupareihin/valmistujaisiin. Lahjaksi vietiin trivial pursuit party -versio, jolla saatiin hauska peli illan aikana aikaiseksi. Tarjottavaa riitti ja ne maistui paremmin kuin hyvin. Oli mukava ilta pirteiden ihmisten seurassa. Kun muut lähtivät turkuun jatkamaan iltaa, tuli Kimmo ja Karkki hakemaan tämän väsyneen äidin kotiin nukkumaan. Ja antoivat mun vielä nukkua sunnuntaina aamulla lähes kymmeneen, teki kyllä niin terää saada välillä nukkua kunnolla. 





Sunnuntaina lähdettiin Karkin kanssa aamiaisten jälkeen ensin puistoon vähän leikkimään ja sitten kunnon vaunulenkille ihanaan syyssäähän. Aurinko paistoi ja olo oli pirteä, joten tuli käveltyä 10 kilometrin lenkki kauniissa maisemissa tytön nukkuessa päikkäreitä. Kotiin kun päästiin, lähdettiinkin kiireellä mun mamman herkkupöytien ääreen. Ja taas vedettiin superähky päälle, maha ääriään myöten täyteen. Karkki veti omaa showtaan sukulaisten edessä ja nautti huomiosta. Kotiin saavuttiin melko myöhään ja loppuilta menikin kotia järjestellessä ja löhötessä.

Mites teidän viikonloppu meni? Nautitteko tekin samanlaisesta hulinasta vai viihdyttekö paremmin rauhassa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti