keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Uusi salijako

Kuten tulen kertomaan vielä julkaisemattomassa ikuinen elämäntapamuutos -postauksessa, olen jo yli vuoden verran treenannut salilla 3-jakoisella ohjelmalla. Olen lähes joka viikko tunnollisesti käynyt kolme kertaa salin puolella hikoilemassa. Ja tasaiseen tahtiin on tuloksia tullut, kuitenkin alkuun nopeammin, myöhemmin vähän hitaammassa tahdissa, niinkuin luonnollisesti kehitys menee. En tietenkään ole tahkonut joka kerta täysin identtisesti yhtä monta toistoa, samoja liikkeitä ja samoja painoja, vaan muuttanut sarjojen- ja toistojen lukumäärää, painoja kasvattanut pikku hiljaa ja tehnyt milloin mitäkin liikkeitä tietylle lihakselle. Olen lähinnä fiilispohjainen treenaaja, ja teen vähän sen mukaan, miltä tuntuu. Useimmiten tykkään haastaa itseäni, mutta joskus on kevyempikin treeni kohdallaan. Treeni ei saa olla pakkopullaa tai väkisin vääntämistä, vaan haastavaa hyvän maun rajoissa. Jakoni on ollut seuraava:

1. Rinta + Ojentajat + Olkapäät
2. Selkä + Hauis
3. Jalat + Vatsat

Nyt ajattelin vähän uudistaa ja monipuolistaa treenejäni, joten otin kokeiluun 4-jakoisen ohjelman. Googlettelin asiaa, ja löysin mielestäni kivan jaon:

1. Ojentajat + Olkapäät
2. Rinta + Hauis
3. Selkä
4. Jalat

Tarkoitukseni on tehdä joka toinen viikko 3-jakoisena ja joka toinen 4-jakoisena. Näin kroppa saa vähän erilaista ärsykettä viikottain. 3-jakoisessa ohjelmassa jokainen lihas saa vähemmän toistoja, mutta ehkä silloin taas pystyn tekemään isommilla painoilla. Nelijakoisessa toistoja kertyy samassa ajassa tietylle lihakselle taas enemmän ja painot ovat maltillisemmat. Katsotaan, onko tällaisesta uudistuksesta mitään iloa kehityksen kannalta. Ainakin se varmasti tuo uutta mielenkiintoa ja intoa treenaamiseen! Pimeä ja ankea syksy kaipaakin uusia tuulia.

Salitreenin lisäksi pyrin toki myös harrastamaan jotakin aerobista, kuten kävelyä, juoksua, pyöräilyä, mahdollisesti jumppia jne.


Onko ihan hölmö idea teidän mielestänne? Teetkö itse uudistuksia liikunnan suhteen piristääksesi syksyä? 

2 kommenttia:

  1. Kivoja treenipostauksia! Mullakin on ruokavalioremontti ja uudet liikuntaharrastukset meneillään. Ihan parasta on se, kun olo paranee ja tuloksiakin alkaa näkymään. :)

    http://pikku-bambin.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja tsemppiä remonttiin, uurastus palkitaan varmasti. Komppaan täysin ton fiiliksen, se on niin huippua saada tuloksia aikaan ja olon paremmaksi, se jos mikä motivoi myös jatkamaan samaan malliin!

      P.S. käyn kurkkaamassa sunkin blogia, kunhan ehdin :)

      Poista