keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Parasta äitiydessä

Ehdoton rakkaus
On ihanaa tietää, että joku rakastaa aina ehdoitta. Oli äiti kuinka vihainen tahansa tussilla piirretystä seinästä tai puurosta lattialla, väsynyt jatkuvista yöheräilyistä johtuen tai turhautunut kotona olemiseen muiden ystävien juhliessa kaupungilla, lapsi rakastaa äitiä ja äiti lastaan täydestä sydämmestään ikuisesti. Vaikka lapsi raivoaisi kaupassa karkkihyllyllä tai paljastuisi isona aivan toisenlaisen arvomaailman persoonaksi, ei tämä äidin ja lapsen välinen rakkaus kuole koskaan. Voiko syvempää ja aidompaa tunnetta saada mistään muualta? Mun mielestä ei.

Oman lapsen ilo
Voiko mikään olla parempaa, kuin oman lapsen aito, heleä nauru?! Se aito ilo jostakin hyvin pienestäkin asiasta, kuten juoksusta käytävää pitkin edestakaisin, on sinfoniaa korville ja silmäniloa parhaimmillaan. Vähemmästäkin sydän sulaa ja pakahtuu onnesta, kun näkee, että oma rakas lapsi on onnellinen.

Ylpeyden tunne
Musta on ihana tunne, kun pakahtuu ylpeydestä oman pienen täydellisyytensä keksiessä jonkun uuden taidon tai esitellessä ensimmäisen tussisähellyksen paperilla. Vaikka se taito olisi kuinka pieni tahansa, esimerkiksi uusi ruma sana, on se aina äidille suuri ylpeydenaihe, vaikkei sitä nyt tulekaan kaikelle maailmalle kuuluttelemaan; "meidän pikku Otto oppi tänään sanomaan v****". Ennen äidiksi tuloa sitä ihmetteli aina, mitä ihmeellistä nyt siinäkin on, että kaverin pikkuSiiri oppi konttaamaan, mutta nyt niitä ensimmäisiä polvenkulutuksia seuraa itse onnenkyyneleet poskilla.

Oma henkinen kasvu
Vaikka omassa elämässänikin on tapahtunut paljon henkisesti kasvattavia asioita, ei mikään muu kasvata ihmistä henkisesti yhtä paljon ja yhtä nopeasti kuin äidiksi tulo. Yhtäkkiä on opittava laittamaan koko arvomaailmansa uusiksi ja jakamaan se oma napansa. Oppii arvostamaan paljon pienempiä, mutta paljon tärkeämpiä asioita maailmassa. Oppii elämään hetkessä eikä haaveile jatkuvasti jostakin "paljon paremmasta". Alkaa elämään periaatteella: onni on tässä ja nyt. Oppii arvostamaan myös itseään enemmän. Ainakin mulle on käynyt näin, onko teille?

Kuvituksena mun ja Karkin tärkeitä hassutteluhetkiä <3

Tässä oli muutama mun mielestä paras asia äitiydessä. Näitä voisi listata loputtomasti, mutta nämä neljä kohtaa sisältää ja kattaa ison osan äitiyden parhaimmista puolista. Mikä sun mielestä on äitinä olossa parasta?

2 kommenttia:

  1. Oi <3!

    Aika samoja juttuja. Just se kun on nähnyt miten Eetu on kasvanu ja kehittyny niin paljon vuoden aikana. Muksun nauru on jotain niin ihanaa <3. Sitä kun saisi purkitettua jonnekin niin ai että :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, työpäivätkin kulkis vielä paremmin, kun vois purkista käydä kuuntelemassa oman murunsa naurua aina sillontällön :)

      Poista