keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Ajattele positiivisesti

En tiedä, voiko koskaan korostaa liikaa sitä, että suurimmaksi osaksi kaikki on asenteesta kiinni. En väitä, että itse onnistun aina, tai että vakavienkin vastoinkäymisten tullessa kohdalle on vain hymyiltävä, mutta onko pienistäkin asioista valitettava ja vedettävä suu mutruun!?

Olen kai jo tehnyt selväksi, etten vain viihdy valivalivali-ihmisten seurassa. Oma hyväkin fiilikseni kokee aikamoisen kolauksen, jos joku jaksaa valittaa jokaisesta asiasta, eikä näe ollenkaan niitä asioiden valoisia puolia. Onhan mullakin varmasti niitä valivali-päiviä kun kaikki tuntuu niin väärältä ja masentavalta, mutta onneksi niitä on paljon vähemmän kuin iloisia päiviä. On nautittava hetkestä, koska kaikki on katoavaista. Mitä sitten, jos lompakko ei tursua ylimääräisiä seteleitä, osaapahan nauttia pienistäkin arjen luksus-jutuista paremmin. Mitä sitten jos vyötäröä koristaa pieni vararengas, onpahan ainakin merkki nautitusta elämästä ja vaikka uusi tavoite ja motiivi liikuntaan. Mitä sitten jos on aina kiire, eipähän ainakaan tarvi valittaa tylsyyttään. Tässä vain muutamia esimerkkejä toisin ajattelusta. 

Itse yritän kehittää ajatusmaailmaani ja oppia löytämään aina asioista myös sen valoisan puolen. Ja oppia näkemään myös muiden ihmisten näkökannan, vaikka valivali-ihmisten kohdalla se onkin vaikeaa. Aurinkoisempaa päivää kaikille positiivisen asenteen ja hymyn parissa! 

1 kommentti: