perjantai 3. lokakuuta 2014

Viikkokatsaus

Tämä viikko on ollut pikkuKarkille melkoisen mullistava hoito-olosuhteiden muuttuessa. Maanantain ja tiistain oman perhepäivähoitajan ollessa tasoitusvapailla, oli Karkki isossa massapäiväkodissa varahoidossa. Ja kuten äiti murehtikin, ei se mennyt ihan niinkuin piti. Taitavasti omassa hoidossa tyttö syö itse ja paljon, kun taas päiväkodissa oli tuskin maistanutkaan edes syötettynä. Omassa tutussa hoitopaikassa mennään nätisti tärkeän "otuksen" viereen nukkumaan 2-3 tunnin päikkäreille, mutta varahoidossa nukahdettiin väsyneenä itkemiseen maksimissaan tunniksi. Tuttuun paikkaan tyttö jää iloisena ja on myös tyytyväinen, kun haen pois, mutta uudessa paikassa itkettiin mennentullen. Taitaa olla perhepäivähoito ainakin tässä kohtaa vielä mun Karkille se oikea ratkaisu. Kaikkeen tottakai tottuu, mutta tässä orastavassa uuden eroahditus-kauden alkuvaiheessa ei massapäiväkoti ollut se paras ratkaisu kenenkään kannalta. Muttei ne mullistukset tähän loppuneet, nimittäin keskiviikkona omassa hoidossa aloitti uusi 1-vuotias poika. Koska omasta hoitajasta on muodostunut Karkille myös hyvin tärkeä, ei hän haluaisi jakaa tätä syliä muiden pienten "vauvojen" kanssa. Loppujen lopuksi on Karkki kuitenkin tainnut tykätä alkujärkytyksen jälkeen uudesta ikäisestään seurasta. Ensiviikolla onkin sitten mun pikkuisen ensimmäiset hoitokuvaukset, tuskin maltan odottaa sitä lopputulosta!

Mitäs mun viikkoon on sitten kuulunut? Lyhyesti kiteytettynä: treeniä, ystävä ja omaa pikku perhettä & kotia. Maanantaina kotiaskareiden ja hoitopaikasta järkyttyneen kiukkuisen lapsen tyynnyttelyn lisäksi kävin pitkästä aikaa iltasalilla. Harmillista, miten illalla ei tietenkään saa olla yhtä rauhassa kuin aamuisin, mutta iltaisin taas treeni kulkee paremmin. Päivän energiat ja vetreytyneet lihakset alla on paljon tehokkaampi olo ja painot nousee kevyemmin. Aamuisin on ihanan yksinäistä, mutta vähän lihasjäykkyyttä ja energiavajetta. Tällä kertaa tein rinnan, ojentajat ja olkapäät. Tiistaina kävin aikaisin aamulla juoksemassa lenkin kirpeässä syyssäässä tähtitaivaan alla. Hassu olo, kun on niin pimeää, tähdet loistaa kirkkaasti ja ketään ei liiku missään. Illalla me käytiin Karkin kanssa Heidiä ja Heidin tytärtä moikkaamassa. Vaikka kotona vielä kiukuteltiin päivällisellä, oli Heidin luona ihan eri ääni kellossa. Energiaa riitti ja oli kivaa käydä silittelemässä tyttöä sekä kiipeillä pöydille. Opittiin uusi sanakin, keksi, kun vähän väliä käytiin norkoamassa kesiä mun ja Heidin jutellessa kuulumisia teekuppien äärellä. Oli kiva jutustelu ja leikkihetki. Keskiviikkona oli vuorossa taas kotitöitä, Karkin kanssa leikkimistä ja iltasali. Pääsin salille vähän aiemmin, kun Karkki ja Kimmo meni kahdestaan kaupoille. Nyt vuorossa oli hauis ja selkä. Torstaina heräsin myös aikaisin aamulenkille, jotta ilta jäi kokonaan Kimmolle ja Karkille. Tehtiin kotihommia, leikittiin & hassuteltiin ja käytiin saunassa. Tänään, perjantaina, kävin aamusalilla, jotta saan illalla rauhassa katsoa vain elämää -jakson. Tein jalkoja ja jonkinverran myös vatsoja. Aikataulu oli tiukka, joten tein hyvinkin tehokkaan treenin ja sain hyvän hien pintaan. Tästä on kiva aloittaa viikonloppu.

Olen hyväksynyt anonyymien kommentoinnin, jotta mahdollisimman monella olisi mahdollisuus osallistua keskusteluun ja laittaa omia mielipiteitään jakoon. Toivon teiltä kaikilta kommentteja ja mielipiteitä hyvän maun rajoissa, ne piristävät bloggaajan yksinjutustelua kummasti! Kerro siis millaisessa hoidossa sun lapsi on/tulee olemaan? Oletko tyytyväinen ratkaisuun? Aurinkoista viikonloppua teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti